"Sesungguhnya Yang Baik Dari Allah,Yang Buruk Dari Diri Ini Sendiri"


Friday, January 6

MENJAWAB SOALAN..

Assalamualaikum wbt :)

Dipagi yang hening xberapa nak hening ni..Misszue pon online sebab xde keja nak buat..Incik Bos xbagi keja pon..Ape lagi untuk mengisi masa lapang,misszue godek2 dan bw blog orang.Bila balik dashboard sendiri dan view blog sendiri..tetiba dekat CBOX ade Umi yang rajin singgah blog Misszue sejak akhir..Syok sgt..Moga ukhwah berpanjangan ye Umi..hehe:) 

Bunyi mesej dia macam ni , from  My life's Journey:  Umi datang..tag dear.

Mula-mula ingat tag contest..rupa-rupanye TAG jawab teka-teki..Mau pening ni pk ni..Takpe Misszue try my best tuk jawab sejujur-jujurnya..Eh! bukan jujur..sepintar-pintar nye..Eh bukan!! ape ek!! Tolong abaikan ayat mengarut ni

Ok..continue entri..Motif nye nak jawab teka-teki..Ni soalan teka-teki Umi kite..

Pertama: 
Dalam Banyak-banyak daun,daun ape yang cair dalam air?
Daun ape ek??huhuhu daun teh kot..air teh tu cair jek kite minum..haha

Kedua:
Kain paling berat di dunia?
Kain cap gajah duduk0t.;heeee  sbb gajah kan berat!

Ketiga:
Air apa paling berani?
Ni sedang jek..hihi blagak x..jawapan dia Air Terjun sebab Dia berani terjun

Keempat:
Sungai ape tak dak air?
Sungai Siput..kan nama tempat tu..byk siput kott..haha

Kelima;
Kalau manusia jadi ikan,ikan jadi apa?
Ikan jadi pelik dan hairan..yeke??kahkahkah..hentam saja

Keenam:
Dalam banyak2 bas,bas ape paling bijak?
Bas sekolah..sebab dia p sekolah..hehe

Ketujuh:
Antara motosikal dan kereta,Mana paling tua?
Motosikal..sebab pakai tongkat..haha

Kelapan:
Macam mana nak beza ikan betina dan ikan jantan?
Senang je..tgk sape ikot sape..Kalau yang kat depan betina,kat belakang jantan..haha sbb jantan suka kejar bentina,.hhaha suka ati je ann..

Kesembilan:
Dalam banyak-banyak buah,buah ape timbul dalam air.?
buah yang pakai pelampung kott.bole la timbul.xpon buah dok atas kapal..haha

Kesepuluh:
Ikan ape ade ketiak?
Ikan duyung..hahaha

Ok! abih..Misszue nak tnya UMI.soalan special ni sebelum tag org lain: Soalan dia berbunyi camni: Dalam banyak2 bangunan,bangunan ape paling tinggi?

Misszue punya turn nak bagi soalan lak? 10 Soalan Terbaekk ni..sangat lahh

1.Antara makan dengan tido,korang paling suka buat ape,sebab ape paling suka?

2.Korang ade first sight love tak??Cinta pandang pertama..Kalau ade cite la skit..camna rasa mula2 terpandang..debor2 ke?hihi

3.Korang penah tak berangan-angan nak jadi glemer?sebab ape nak glemer tuu?

4.Sape idola korang?Knp?

5.Moto dan visi hidup korang ape??

6.Apa pendapat korang,kalau bakal anak korang jadi artis?

7.Apa perasaan korang,kalau Datuk Siti Nur Haliza ajak korang bergambar?? bukan korang ajak,dia yang ajak.ape perasaan?

8.Apa cita-cita korang masa tadika?

9.Kalau secret admirer bagi adiah kat korang?First thing yang korang pk ape ye?

10.Nak tanya ape ek, Korang rasa korang vouge x?Sebab rasa camtu?


Yang Di Tag
  • Cik Nur
  • Wan Hazel
  • Cik Wanni
  • Cik Gojes
  • Kwn Ucu
  • Kamal
  • Muja
  • A.lokman
  • Akma
  • Fad

Ok Sekian.
p/s:Jangan tensen ek soalan Misszue
Selamat Berblogger:)







9 0 komen terbaek!!:

My Life's Journey said...

Wahhhh cepat dear ni membalas wahhh pintar bagat deh ..ketawa je memanjang umi tengok jawapan ni tau

hahaha waaaa tanya soalan bonus gan umi yer ..umi jawab yer ..bangunan paling tinggi ..masjid. Sebab ada bulan and bintang hihi ..yayyyyyy

Miss Zue said...

Wahh terer..mmg terbukti umi kaki teka teki..hikhikhik

:: Cik Nur :: said...

miss zue, Cik Nur pun dah selesai menjawab... :))

.:: Miss Zue Tanya, Cik Nur Jawab… ::.

[ wanni ] said...

yuhuuu..miss zue, thanks tag.. mari terjah blog wani utk tgok jawapannya :D

::thexieza:: said...

owh kene buat soalan baru ye?
huhu..
ingtkn soalan same..baru je berniat jahat nak copy paste jwpn miss zue..
hehe..

btw,nti kite jwb soalan awk tu ye..
tungguuuuuu~

Miss Zue said...

cik nur: dah jawa?? bagus2...
Cik wanni: sama2..i will always tag u..hihi
Thexia:aah kene wat soalan baru dear..hehe:) tag org lain pulak

DIESEL said...

Tq sbab TAG..sy da jwb da..dtg la blog sy tgok jawapan :D hehe http://mohd-kamal.blogspot.com/2012/01/menanti-sebuah-jawapan.html

Miss Zue said...

Kamal: U r most welcome:)
Jawab jgn xjawab..hehehe

::thexieza:: said...

Hye..
saya dah jawab dah soalan2 awk tu..
Dtg la blog sy,bace jawapan..hehe..

http://xieza258.blogspot.com/2012/01/sesi-temubual-bersama-artis-terkenal.html

Click for Support Me!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rajin-Rajin Komen Entri Misszue:)

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Tolong Klik Dapat Pahala!